Wie zijn Wij
Onze Camper
Ardeche 2010
Kroatie 2010
Korte trips 2010
Dordogne 2009
SardiniŽ 2009
Korte trips 2009
Champ-Ardennes 2009
Italie 2008
Korte trips 2008
Zomer 2007
Italie 2007
Korte trips 2007
Hongarije 2006
Atl. Kust 2006
Korte trips 2006
Bijzondere Campers
Anders
Links
Mailberichten

tuftuf.gif

 

 

Wanneer

10 mei - 12 juni 2006

Waar

Hongarije

Wat

Rondreis

 

 

Aan alle deelnemers van de Hongarije reis:

Wat hebben jullie leuke berichtjes gestuurd, soms per mail, soms in het gastenboek.

Bedankt daarvoor.

En wie weet tot ziens ergens tijdens een volgend rondreisje?

 

 

 

 

Eerste overnachting in Eging am See. Prima camping en lekker gegeten in het dorpje. De tweede overnachting was spannender, want daar stonden we tussen de koeien en schapen en diens uitwerpselen! 

 

 


 


 

Na 1355 km kwamen we aan bij onze eerste camping van de rondreis in Domos. Kennismaking met de andere deelnemers en diner in Visegrad. Het werd een gezellige boel met live muziek, polonaise en lekker eten!

 

 

 

 

 

 

Op 23 mei een dagje Boedapest en het was gelukkig mooi weer!

 

 


 

 


Op 24 mei, net als op zoveel dagen, regen, regen, regen. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en gingen toch naar het graf van Mindszenty in Estergom. Op hemelvaartdag een bezoek aan een openlucht museum en naar het kunsternaarsdorp Szentendre en heerlijke goulashsoep gegeten. En tot slot nog een bezoek aan de burcht van Visegrad.


 

 


 

 

Na een rustdag aten we in bourgondische stijl met aansluitend een geweldig klassiek concert. Een rondtour door Budapest By Night en we mochten vandaag niet klagen met het weer.

 

 

 


 

 

Met het veerpontje de Donau over, stop in Holloko en naar onze volgende bestemming. Dagje Eger en aansluitend een diner met soep die in een kommetje van deeg werd geserveerd!

 

 

 


 

 

Mozekovesd, kennismaking met de Mayto cultuur en een reisdag naar Hajduszoboszlo waar we op een termaalcamping stonden. Helaas ook nu steeds weer regen! En op 1 juni na een ochtendexcursie Debrecen, een zeer gezellige avond bij Tuba Tanya waar de wijn en de palinka rijkelijk vloeiden!!!!

 

 

 


 

 

Een mooie reisroute door allerlei kleine dorpjes. En natuurlijk regende het ook op 2, 3 en 4 juni. Maar dat weerhield niemand ervan om mee te doen aan de Puzta-excursie naar Biczo Csarda. En op pinkstermaandag 5 juni was het zowaar mooi weer toen we bij een boerin aan tafel schoven met een allegaatje aan servies!

 

 

 


 

 

Helaas viel de excursie naar Pece in het water en hebben we weinig van de stad gezien. Een plaatselijke Hongaarse kok kwam op de camping PŲrkŲlt maken (goulash) en dat was lekker en gezellig. Op 8 juni een reisdag naar het Ballatonmeer.

 

 

 


 

 

En dan de slotavond, geweldig en hulde aan Jos en Sonja Stassen!

En zo kwam op 12 juni 2006 een einde aan deze natte, koude, maar oh zo gezellige vakantie in Hongarije. In totaal hebben we 3.430 kilometer gereden en kunnen we terug kijken op een gevarieerde vakantie met hier en daar een bui!


 


 

 

Copyright © 2006 by campertijd. All rights reserved.


 


You are here: Campertijd-Hongarije 2006

Vorige: Korte trips 2007 Volgende: Atl. Kust 2006